At være MorPersonlig Udvikling

Hemmeligheden bag min fyldige numse

Af 12. januar 2016 4 Comments

For få uger siden fik jeg tilbuddet fra en Mor-Blogger om at deltage i en konkurrence på instagram om at få botox ‘filler’ i mine læber. Senest blev jeg inviteret ind i en ‘numse’ gruppe, hvor man motivere hinanden til at træne sin numse, ved at tage billeder af sin numse og filme når man træner sin numse.

Alt efter hvordan man vil se det, kunne det opfattes som at ‘måle’ numser som mænd kan måle tissemænd. Først troede jeg det var en joke, indtil jeg læste opslaget skrevet af en kvinde, der viser sin egen numse frem “Hej piger, må jeg se jeres smukke numser?”. Det gik op for mig, at det var det rene alvor og jeg følte mig som en gammel forarget bedstemor. WTF – som i.. What the Fuck!?

Min forargelse blev til bekymring. Årh nej… Det mindede mig om en tid hvor jeg troede jeg var lykkelig, dengang jeg var stærkest, slankest og slog hårdest. Trænede 6 gange om ugen, styrketræning og boksetræning. Spiste kun lige dét jeg behøvede og trænede så meget jeg kunne, for at nå min drømme vægt.

Nogle dage trænede jeg 2 gange om dagen – så udover mit fuldtidsjob med lang transport tid så brugte jeg alt min tid på at træne.

Om morgenen tog jeg afsted på arbejde kl 8.00, 10 timer senere var jeg tilbage på Ballerup station igen. Nu var klokken 18, og jeg skulle have en lille bid mad og så til træning. Kom tidligt til træningscentret så jeg kunne nå at træne inden boksetræningen startede kl 20. Efter 1,5 times fed træning skulle vi lige hyggesnakke os på holdet, og så hjem. Spise mad, i bad og nu var klokken 23. Så var det i seng og sådan kørte det stort set hver dag. Da jeg kom ned på 63 kg, satte en ny mission igang – jeg ville tabe 6 kg, for jeg var jo stadig “tyk”. Så nu trænede jeg også når træningscentret åbnede kl 6.

Jeg troede jeg var lykkelig – jeg var jo så glad altid og min krop var stærk. Men det var så underligt… Hver gang jeg holdte pause fra træningen i uger eller måneder pga småskader – så blev jeg deprimeret. Hver gang! Hvorfor?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://eamarie.dk/wp-content/uploads/2015/11/ea-marie-traeningsafhaengighed.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Her er det billede jeg tog som start skuddet på mit nye træningsprogram. Hvor jeg skulle bygge flere muskler og bagefter på diæt for at ‘kutte’ det sidste fedt af. Billedets formål var at kunne se effekten på min træning de næste måneder.

Dengang syntes jeg, at jeg var tyk – hvorfor?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Der gik kun 1-2 uger før jeg begyndte at få stærke smerter til træningen, det var som om at mine hofter gav efter og nogle øvelser blev umulige for mig at lave, fordi det gjorde så ondt. Min hud begyndte at blive overfølsom, der skete underlige ting i min krop og jeg fik kvalme. Det viste sig at jeg var gravid. Derfor blev mit billede til mit første mavebillede. Jeg måtte droppe ideen om at pumpe muskler, ‘cutte’ fedt og kunne løfte mig selv op som en anden junglekvinde. For nu skulle jeg være mor – åh nej hvordan kommer min mave nu til at se ud, vil jeg få strækmærker på hele min mave, ligesom min mor fik?

Nu fortrød jeg så meget at jeg havde taget min krop for givet, og set mig selv som tyk selvom jeg ikke var det.

Derfor lovede jeg mig selv… At hvis jeg nogensinde slap gennem en graviditet uden at få strækmærker at så ville jeg ALTID elske min krop ligemeget om jeg vejede 10 kg mere eller mindre. Jeg håbede og jeg bad for mit maveskin, selvom mange sagde ‘ja hvis din mor fik stærkmærker så får du det helt sikkert også!’

Heldigvis! Var jeg heldig, og opdagede at de ikke havde ret.

Natten den 30. juni 2012 føder jeg den mest fantastiske smukke lille dreng. Husker så tydeligt kan kommer op og ligger på min mave, helt varm og dejlig. Min første tanke “Nu er jeg mor”. Da jordmoderen tager ham fra min mave, for at veje ham.

Så kigger jeg ned på min mave der nu er ‘tom’, med et maveskin der ikke er spændt ud som før, men derimod ‘flyder’ lidt. Smiler ved mig selv og mærker den fedeste følelse i min krop af at være mere stolt af min krop end nogensinde før.

Tænk, min krop har skabt et lille vidunderligt menneske.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://eamarie.dk/wp-content/uploads/2015/11/ea-marie-fodsel-maveskin.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

For første gang nogensinde elskede jeg min krop. Fuldstændigt.

Dér – lige dér opdagede jeg. At det har ikke noget med vægt at gøre. Det er ligemeget om der er 10 kg mere eller mindre. Hvis du har det ad helvede til i din psyke, så bliver du ikke tilfreds med din krop lige meget hvor meget du træner.

Da jeg så senere blev syg med stress, depression og angst nægtede jeg at træne. Jeg ville være hel og glad, inde fra og ud, uden hjælp fra fitness endorfiner. Jeg vil ikke have plaster på såret – jeg vil virkelig mærke hvornår jeg var rigtig glad. Dén dag kan jeg begynde at træne igen. Da dagen kom, havde jeg ikke lyst til at træne mere. For min krop er faktisk dejlig som den er.

Jeg brugte alt min tid på træningen dengang. Først føltes det fedt, men bagefter blev der tomt, så måtte jeg træne noget mere. Det blev som en afhængighed, som jeg ikke selv kunne se. Først den dag jeg føder min søn går det op for mig. I dag vejer jeg 15 kg mere end dengang jeg var top trænet, og jeg syntes min kurvede kvindekrop er lækker. Jeg har fået mine bryster tilbage, der før var som 2 tomme the poser. I dag fylder jeg fritiden ud med noget der oprigtigt gør mig glad, gode oplevelser, hygge og sjov.

I dag er bagdelen stadig rund og fyldig, måske har jeg bare været heldig med generne.

Min hemmelige opskrift på min fyldige numse:

Minimum 2 iceblends om ugen fra Baresso – med flødeskum, 1/2 plade mørk chokolade hver dag, risalamande hver weekend i december, masser af mayo på min tun mad.

Min trænings øvelser er: 1 squat hver gang jeg løfter min dreng på 15 kg. 1 ugentlig gåtur på 1 time, hvor jeg nyder naturen for mig selv.

Du ved jeg laver lidt fis nu 🙂 Det kan selvfølgelig ikke vare evigt.

Ej, det er ikke ens betydning med at træning ikke er godt – for det er jo super godt for os! Det er netop dét der er med til at holde os sunde og raske. Det er da også lækkert at have en fast bagdel, en stærk krop der kan holde til rigtig meget.

Misforstå mig nu ikke.

Udfordringen er bare, hvis vi ikke samtidig er i process med vores egen personlige udvikling, kan træningen blive et misbrug – måske helt uden vi opdager det. Så træningen kan risikere at blive plasteret på såret der ikke heler, før vi tager hånd om dét sted, helt inde i os selv der faktisk gør ondt.

I dag glæder jeg mig over hvad rejsen har lært mig. De dejlige venner jeg stadig har fra mit gamle boksehold, der betyder virkelig meget for mig. Jo vist har alt min hygge, givet mig ekstra kilo på sidebenene. Måske skal jeg også igang med at træne igen når jeg har lyst til dét. Det ville jo være godt for mig – specielt med min drøm om at heike i de Østrigske alper. Det vigtigste for mig er bare at elske mig selv undervejs, som den jeg er – og jeg ved det er netop dét der gør mig smukkest.

Spørgsmål der kan være gode at stille undervejs:

– Gør jeg dét her for min egen skyld eller for andre skal kunne li’ mig og syntes jeg er lækker?
– Hvis jeg spurgte mig selv som en gammel dame, der kiggede tilbage mit på liv, prioriterede jeg så tiden rigtigt lige nu i forhold til hvad der inderst inde er vigtigt for mig?
– Skal jeg gøre mig fortjent til kærlighed, eller er jeg værd at elske ligesom jeg er?
– Elsker jeg mig selv eller har jeg brug for at arbejde mere på dét? Hvis jeg ikke ved hvordan er det så nu jeg skal lære det?

Håber fra mit hjerte at de kvinder, der deler deres numser med facebook elsker sig selv for den de er. At de træner for deres egen skyld – og ikke for at andre skal kunne li’ dem. Håber de nyder deres liv og finder balancen mellem at træne og nyde livet på andre måder.

Alt med måde – find din måde,
der støtter op om både din krop, dit hjerte og sit sind <3

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Pas nu rigtig godt på hinanden, for dét her er altså hvad der sker på Instagram

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://eamarie.dk/wp-content/uploads/2015/11/2015-11-12-14.34.27.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://eamarie.dk/wp-content/uploads/2015/11/2015-11-12-14.35.18.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://eamarie.dk/wp-content/uploads/2015/11/2015-11-12-14.43.47.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://eamarie.dk/wp-content/uploads/2015/11/2015-11-12-14.35.05.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Jeg kan ikke lade være med at tænke ved mig selv – hvad bliver det næste? Hvad kan vi snart mere gøre, for at blive mere perfekte. Hvordan skal glansbillederne forståes, af de unge kvinder der følger med? Skal dét her ideal være billedet på hvordan man skal se ud, gøre og være, for at være lækker nok, perfekt nok?

… Eller kan man godt være god, hel og fantastisk skøn ligesom man er, uden at skulle gøre sig fortjent til det med sit udseende? (JA!)

Det er så vigtigt at få fokus på det her emne! Flere og flere bliver hver dag syge med stress og depression. Jeg blev syg af alt den stræben, tænk hvor mange andre der kan stå i samme sko lige nu. Prøv og hør, det er jo ikke engang nemt at tage et billede af sin egen numse – det var vildt besværligt!

Så kunne der ikke være en anden vej, til at dyrke den sunde livsstil og støtte op om hinanden?

Kære skønne stjerne, pas på dig <3 Vær i dit fantastiske hjerte – jeg håber du vil elske den du er, ligemeget hvordan du ser ud. FOR DU ER ALLEREDE EN STJERNE!

Ea-Marie-er-mit-navn

Hvad tænker du?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Ea Marie

Forfatter Ea Marie

Ea Marie is the founder of Mommymind, a space where mom’s can develop personally, together with others and the creator of visual helping tools that helps woman and their kids in their daily life. Both with the same purpose – making life easier, more fun and colorful.

Flere indlæg af Ea Marie

Join the discussion 4 Comments

 • Maria olsen siger:

  SÅ rigtigt!
  Og SÅ godt skrevet !!!
  Elsker at læse dine blog indlæg !
  Du har sådanne gode pointer og du formår at få det ned på skrift på en super respektiv men samtidig humoristisk måde.

  Hilsen maria, ude fra skenkelsø ☺️
  Håber du har det godt

  • Ea Marie siger:

   Årh hvor er det dejligt at høre at du følger med og får noget med dig ‘hjem’ – det er fedt at du sætter ord på præcis hvad det var som var vigtigt, at historien var fortalt med respekt og humor – det er fedt med specifik feedback 🙂

   Tak for dig kære Maria, du er en stjerne <3

 • Christian Salkvist siger:

  Hold nu kæft. …..

  Hvor er jeg stolt af dig min pige.
  Du er sådan et godt og kærligt menneske.
  Jeg synes det er så dejligt at du har lært at elske dig selv og din krop.

  Bliv ved med at sprede god energi og glæde

  Kh
  Christian

 • Karina Isolde siger:

  Fantastisk indlæg EaMaria.
  Graviditet og fødsel er for mange øjenåbnerEN for hvor stor selvskade vi kan ha påført os selv.
  Tak for din fortælling, jeg ved den vil inspirere mange
  Karina Isolde❤️

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This