Skip to main content

Nem Opskrift til 12 personer

Længere nede finder du alternative måder at lave Mumse Chokoladekagen på; uden æg, mel, glutenfri, uden sukker og endda som romkugler!

Jeg har altid været ellevild med den hér chokoladekage! fra dén dag min kollega for 10 år siden tog den med på arbejde. Siden har jeg bagt den MANGE gange, justeret i opskriften og anbefalet den til alle jeg kender.

Jeg lavet mange forskellige variationer, så den kunne nydes glutenfri, sukkerfri og vegansk – uden æg og mælk. Den er endda også blevet til romkugler!

Se de alternative opskrifter, længere nede på siden.

Ingredienser

3 spsk.  6 spsk. kakao (med top)
250 gram hvedemel
300 gram  150 gram sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 knps. salt
2 æg M/L
150 gram smør
2,5 dl. vand

Portionsstørrelse
Hvor mange mennesker bager du kage til?

12 personer =
Lav en almindelig portion

24 personer =
Lav en dobbelt portion

Hvis du er typen der spiser STORE stykker kage ligesom mig, så skal du nok forvente at lave en dobbelt op.

Forberedelser

Så skal du bruge…

  • Stor skål
  • Piskeris eller el-pisker
  • Strikkepind eller tandstik
  • Tænd ovnen på 200 grader

Vælg Bageform

  • Springform
  • Bradepande
  • Muffin forme
  • Glasfad
  • Brødform
Bageform bradepande og muffin form

Sådan gør du

1. Bland de tørre dele sammen:
Mel, Kakao, Sukker, Bagepulver, Natron & Salt

2. Smelt smørret i en lille gryde eller mikrobølgeovnen.

3. Tilføj æg, vand og smeltet smør. Pisk med el-pisker eller piskeris.

Sådan skal konsistensen være

Konsistensen må ikke være for tyk, for så bliver kagen tør. Heller ikke for tynd, for så bliver bagetiden enormt lang. Så vi skal finde et mellempunkt hvor dejen fint kan glide ud af skålen og ned i bageformen.

Chokoladekage dej konsistens

4. Hæld dejen i bageformen
Smør din bageform med smør og drys mel på eller brug bagepapir.

5. Sæt kagen i en forvarmet ovn på 200* (ikke varmluft).
Rotér gerne kagen halvvejs, så den bliver bagt lige meget på hver side.

Bagetid 30-70 minutter

Hvor længe din chokoladekage skal have i ovnen, kommer an på; hvor stor en portion du har lavet, konsistensen på din dej, formen på din bageform, materialet formen er lavet af og styrken af din ovn.

Som udgangspunkt skal kagen have 35 min. i ovnen på 200 grader.
Nogle oplever at skulle op på mere end 60 min. før den er færdig.

6. Test kagen!
Derfor må vi undervejs teste kagen med en strikkepind, gaffel eller tandstik, for at se om den er færdig – og klar til at komme ud af ovnen.

Er der stadig meget dej på strikkepinden? Giv kagen ekstra tid.
Sidder der ingen dej på strikkepinden? Så har kagen fået for meget.

7. Gå aldrig ned på topping siger nogen, men Mumse Chokoladekagen kan nydes som den er. 
Vælg selv om du vil toppe den med glasur, nutella, revet chokolade, hakkede nødder, bær m.m.

Chokoladekage med topping, nutella, revet chokolade og hindbær

Opbevarings tip!
Dét siges… (og jeg er enig!) at kagen kun bliver bedre af at komme i køleskabet eller blive lagt i fryseren – indtil den skal spises. Mums!

Hvornår er det rigtige tidspunkt at tage kagen ud?

Jeg plejer at sætte første timer til 30 minutter. Test kagen med strikkepind og giv den 5-10 minutter mere. Test igen, til den er færdig. Du kan tage den ud af ovnen, når der stadig sidder lidt klæg dej på strikkepinden.

Du må gerne tage kagen ud af formen med det samme, hvis du har brugt bagepapir – så undgår du at den bliver tør.

På den måde sikre du, at din chokoladekage bliver virkelig mums og alletiders!

Alletiders Mumse Chokoladekage Bagetid

Du kan følge opskriften herover, eller mixe din egen mumse chokoladekage opskrift, efter din egen smag og de ingredienser du har i skabet.

Byg din egen Mumse Chokoladekage der er alletiders og absolut mums! – Trin for trin opskrift der guider dig uden om gluten, sukker og æg.

Vælg størrelse:

Mini 2 personer (1/6 portion)

Chokoladekage bagt i kop til 2 personer

Hverdag 6 personer (1/2 portion)

Almindelig 12 personer (1:1 portion)

Dobbelt 24 personer (2x portion)

Bradepande til chokoladekage

Leave a Reply