Skip to main content

Påske leg for børn:

Gem æg & lad børnene finde dem

Let & sjov påske-leg og sang til børnene, du kan prøve når de skal aktiveres her i ferien ☺️☀️ Sød leg, der er hyggelig for de fleste 🐣 Der kan leges ude eller inde.

Brug små chokoladeæg eller plastik æg, som kan bruges igen og igen. Gem æggene og lad børnene finde det og har du flere børn, kan de skiftes til at gemme og så skal de andre børn finde 💛 Når æggene er gemt og inden legen går igang kan du synge denne sang:

Sangen lyder sådan her:

Der har været en lille påskeharer,
den har lagt et påskeæg.

Men jeg ved ikke hvor den har lagt dét,
for den har ikke sagt dét.

Kig oppe, kig nede. Prøv om du kan lede.
Kig ude, kig inde. Prøv om du kan finde…
Dét lille påskeæg 💛

💛 Hør melodien i videoen her:

Fortælling til børn: Hvorfor holder vi påske?

En lille fortælling, for dig der gerne vil forklare et barn hvorfor vi holder påske. Vi vil gerne lære vores børn om højtiderne – men hvordan var dét nu lige dét var?

Engang for længe siden, i en lille landsby langt væk, boede der en venlig mand ved navn Jesus. Han var så speciel, fordi han gjorde mange gode ting og lærte folk om kærlighed og venlighed.

En dag kom Jesus til landsbyen, og folk var så glade for at se ham. De sagde “Hosanna!” og viftede med palmeblade for at hilse ham velkommen. De vidste, at Jesus var en særlig person, som gjorde mirakler.

Men desværre var der nogle onde mennesker, som ikke kunne lide, at Jesus var så elsket af alle. De ville gerne have ham væk. Så de arrangerede, at Jesus blev arresteret og dømt til at blive korsfæstet.

Det var en meget trist tid for alle, der elskede Jesus. Skærtorsdag mindes vi den dag, hvor Jesus spiste sit sidste måltid med sine venner, inden han blev arresteret.

Langfredag mindes vi den dag, hvor Jesus blev korsfæstet og døde på korset. Det var en meget sørgelig dag for alle, der elskede og troede på Jesus.

Men det, der er så specielt ved påsken, er, at det ikke ender der. Tre dage efter Jesus døde, skete der noget helt fantastisk. 1. påskedag mindes vi Jesu opstandelse fra de døde!

Efter at Jesus var blevet lagt i en grav, kom hans veninde Maria til grotten, hvor han var blevet begravet. Hun var meget trist og tænkte på alle de dejlige minder, hun havde med Jesus.

Men da Maria kom til grotten, blev hun meget overrasket! For stenen, som var foran graven, var væltet væk, og da hun kiggede ind i graven, opdagede hun, at Jesus ikke var der! Hun var både forvirret og bange. Hun tænkte: “Hvor er Jesus? Hvad er der sket?”

Pludselig kom der en engel til Maria. Englen sagde til hende: “Vær ikke bange! Jesus er genopstået fra de døde, præcis som han havde sagt.” Maria blev så glad og forundret over denne fantastiske nyhed!

Maria skyndte sig at fortælle de andre, hvad hun havde set og hørt. De blev også meget glade og begyndte at tro på, at Jesus virkelig var genopstået. Det var en dag fyldt med glæde og håb for alle, der elskede Jesus.

Så det er historien om den dag, Maria kom til grotten og opdagede, at Jesus var genopstået.

Han genopstod fra graven og var i live igen. Det var en dag fyldt med glæde og håb for alle, der elskede Jesus.

2 påskedag mindes vi denne fantastiske begivenhed og fejrer Jesu sejr over døden. Det er en dag, hvor vi mindes, at kærligheden og håbet altid sejrer over alt det onde i verden.

Så når vi fejrer påsken, fejrer vi kærligheden, håbet og det gode i verden. Vi mindes også, at selv når tingene er svære, er der altid lys for enden af tunnellen.

Skriv en kommentar